Reklama
 
Blog | Karel Novotný

Trestuhodná komercializace mekky intelektuálního rádiového vysílání

Petice? Manifestace? Desítky stížností radě? Co dál - stávka?

Hm, to vše si vysloužily změny Roadiožurnálu od Nového roku. K neuvěření, co dokáží 2 noví moderátoři, jeden odstoupivší a několik nových jinglů. Denně další a další rozhovory s krutovládkyní stanice, denně další a další rozlícené až hysterické fejetony na téma komercializace Radiožurnálu. Člověk by až měl mít pocit, že zase přicházíme o svobodu. Už abychom začali hledat klíče po kapsách!Ano, změny jsou poměrně radikální. Tedy alespoň na naše poměry.

Ano, i mne velice mrzí, že odešel pan Hoffmann, kterého jsem, jak to šlo, poslouchal každý den. Ano, všiml jsem si, že ve vysílání se objevuje řada technických chyb. Ano, číst jméno Tusk jako task je hrubá chyba. Ale také si vzpomínám, jak se lamentovalo na hudební schéma, jak jsem nemohl pochopit, proč se znovu a znovu volá živě meteorologovi, jakoby počasí bylo to jediné, co nás má zajímat, a jak moderátoři byli často nudní a unylí. Zkrátka se stanice mění a vyvíjí. Vždyť kdo miluje klid a vadí mu hlas zprávařky z Impulsu, najde si v nabídce Českého Rozhlasu stále dost atraktivních programů…

Jsem rád, že se něco děje a věřím, že mouchy se vychytají. Lámat ale po dvou týdnech nad vším hůl beru ve většině případů jako pózu (např. ale pan Černý má pro svůj radikálně odmítavý postoj jistě pádné a respektováníhodné důvody). Koneckonců by mě docela zajímalo, kolik procent z aktivistů a signatářů ČRO1 skutečně poslouchalo a poslouchá. Holt je okurková sezóna a po tématech je hlad. A paní Tachecí je perfektní objekt, že?

Reklama

Žijeme jistě v prosperitě a blahobytu, když stěžejním společenským tématem a motorem pro petice a manifestace je výměna hlasatelů a nové jingly. Nezlobte se, ale já si své právo svobody slova a shromažďování budu šetřit na něco závažnějšího.